pisture pisture pisture pisture pisture pisture

We can not find the image
Skip Navigation LinksGüzel Sanatlar > İÖO Görsel Sanatlar > Ana Sınıfı, 1., 2., 3. Sınıflar

Ana Sınıfı, 1., 2., 3. Sınıflar Görsel Sanatlar Dersi Amaçları:

Görsel Sanatlar dersinde amacımız, öğrencilerimizi, sanatsal biçimlendirme,görsel sanatlar kültürü ve müze bilinci ile tanıştırmak ve bu alanlarda gelişmelerini sağlamaktır.

Biçimlendirme çalışmalarında öğrencilerimizin ,pastel boya,kuru boya, sulu boya, kolaj ve kolay baskı teknikleri ile bireysel ve grup çalışmaları yaparak, çizgi, doku, geometrik şekilleri, ana ve ara renkleri tanımak, yığma, dizme, yerleştirme işlemlerini gerçekleştirmek, değişik malzemeler arasında görsel ilişki kurabilmek, büyük-küçük,ince-kalın, uzun-kısa gibi unsurları kullanabilmek ve görsel sanatlar teknikleri ile duygu ve düşüncelerini ifade edebilmek gibi önemli kazanımları olur.

Yaptığımız gezilerle müzeler,sanat galerileri, tarihi eserler hakkında fikir sahibi olmaları, izlenimlerinden yola çıkarak görsel sanat tasarımları yapabilmeleri ve bunları arkadaşlarıyla paylaşmaları hedeflenir.

Görsel sanatlar kültürü alanında ise çeşitli konularda yaptıkları çalışmalarla öğrendikleri değişik teknikleri kullanarak, öğrenciler ,yaşadıkları çevreyi, doğayı tanıma ve öneminin farkına varmanın yanında görsel sanat eserlerini ve bunları yapan sanatçıları da yavaş yavaş tanımaya başlayarak hayal güçlerini, yaratıcılıklarını, el becerilerini geliştirme,farklı sanat biçemleri ve görüşleri hakkında yorum yapabilme fırsatları bulurlar.

Ana Sınıfı,1., 2., 3. Sınıflar Değerlendirme Kriterleri:
Minik öğrencilerimizin ortaya çıkardıkları çalışmalar ürün dosyalarına ve ders içi performanslarına göre değerlendirilerek sergilenir.